A Veszprémi Vizuális Műhely (W:I:M) működése több mint harmincéves múltra tekint vissza a Művészetek Házában.
A kedden és csütörtökön 16-19 óráig tartott foglalkozásokon a csoportokban tevékenykedők egyéni feladatok útján fejleszthetik kreativitásukat, tehetségüket és személyiségüket. A gyakorlati foglalkozások mellett a program részét képzik a múzeumpedagógiai órák és városi kiállításokon, pályázatokon való részvétel. Nyári hónapokban alkotótábort szervezünk az igények szerint. A foglalkozások patinás környezetben, a veszprémi várban, a Művészetek Háza Veszprém által működtetett Vizuális Alkotóműhely műtermeiben zajlanak.
A vizuális műhely tevékenységére a komplexitás jellemző. A képzőművészeti alkotótevékenységet, a vizuális alakítást széles skálán és nyitottan értelmezzük, gyakoroljuk. Fiatal hallgatóink nyolcvan százaléka szakirányú középfokú, ill. felsőfokú intézményekben folytatja tanulmányait. A vizuális műhelyen belül működik a „Stúdió csoport”, amelynek tagjai olyan fiatalok, akik jelenleg felsőfokú művészeti tanulmányokat folytatnak, vagy már befejezték azt. A Veszprémi Vizuális Műhely tagjai minden évben kiállításon mutatkoznak be.
A műhely munkájában jelenleg harminc fiatal vesz részt. A pedagógiai program figyelembe veszi a fiatalok sokrétű érdeklődését. A hagyományos műfajoktól a kollázs-, montázs-, objektkészítés, fotó- és  képregénykészítés is szerepel a műhelygyakorlatokban.

Környei Ágota múzeumpedagógus, képzőművész
+36 20 500 1585 | +36 88 425 204
arthouse@arthouseweb.hu