Művészetek Háza Veszprém – A művészet, a kultúra otthona

A Művészetek Háza Veszprém kortárs művészeti központ 1993-ban jött létre. Jelenleg a veszprémi barokk vár nyolc műemléképületében fogadja a látogatóit minden korosztályból.
A hely művészeti, szellemi centrumként működik, s egyben turisztikai vonzerővel is rendelkezik. A Művészetek Háza Veszprém a Várkapu és a Tűztorony szomszédságában található, ahol a hely szelleme, a barokk környezet egyaránt inspirálóan hat az alkotókra, látogatókra és munkatársakra is.

Célunk a művészet friss irányzatainak bemutatása Veszprémben, az érték – mérték – minőség hármasság tudatos szem előtt tartásával.
Öt kiállítóhellyel rendelkezünk: Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény, Csikász Galéria, Dubniczay-palota, Várgaléria, Magtár. Valamennyi színhelyen egész évben kortárs művészek alkotásainak bemutatására vállalkozunk, háromévenként rendezzük meg a Veszprémi Tavaszi Tárlatot. Évről évre gyűjteményes kiállításokat is látogathatnak a galériáinkat felkeresők. Intézményünk születésekor már működött a Városi Képzőművészeti Alkotókör, amely 1999-ben vette fel a WIM, Veszprémi Vizuális Műhely nevet. 

1993-ban megalapítottuk a Vár Ucca Tizenhét Kiadót, amely 2000-ben Vár Ucca Műhely folyóirattá és könyvkiadóvá alakult át. 

A Dubniczay-palota pincéjében kapott helyet a Tegulárium - a téglagyűjtemény -, ami karcolt, monogramos, címeres téglákat és különleges tetőcserepeket bemutató tárlat. 

Művészeti intézményünk jó kapcsolatokat ápol nemzetközi galériákkal, az ország kulturális intézményeivel, civil szerveződéseivel.

Gyűjteményeink bemutatása mellett időszaki kiállításokat, elméleti konferenciákat, fesztiválokat is rendezünk. Irodalmi rendezvényeinken kortárs művekkel és írókkal teremtünk találkozási lehetőséget.
Művészetpedagógiai foglalkozásokon tesszük élményszerűvé a modern és kortárs alkotásokkal való találkozást.