Magtár
Ybl Miklós születésének 200-dik évfordulója alkalmából Ybl 200 címmel kiállítás volt a Magtárban, és workhop a Teguláriumban. A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar szakemberei és hallgatói biztosították a szakmai hátteret az általunk szervezett és bonyolított programhoz, amely a Zöldépítészet címet viselte.

Markó Balázs DLA, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézetének igazgatója volt egyik fő előadója és védnöke a programnak. A kiállításon a kar MSc hallgatóinak diplomamunkáiból, a BSc hallgatóinak évközi, valamint nyári alkotótáborokban készült munkáiból összeállított bemutató anyag volt megtekinthető. Ezek között a hagyományos technikákkal készült síkbeli alkotásoktól kezdve, a maketteken és video installációkon át, a térinstallációig vonultak fel a különböző alkotások.
Az előadások témái: Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar jövőképéről és a magyar építész oktatás felfedezetlen területeiről; „Rész-egész” parametrikus építészeti miniworkshop, interaktív ismerkedés a kortárs építészet parametrikus ágának téralakításhoz kapcsolódó metódusaival; a látogatók makettek készítésével kerülhetnek közelebb ehhez az irányzathoz; A vidék kihívásai építészeti megközelítésben Alulról szerveződő közösségi építések; Városenergetikai kutatási projekt
Avagy hányszor forralhatjuk el a Balatont egy budapesti kerület elpazarolt energiájából?