Csikász Galéria
A „The World At Night” nemzetközi szervezet tagjának, Ladányi Tamásnak nyílt asztrofotó-kiállítása a Csikász Galériájában. A Konstelláció című tárlat tartalmilag megújult képanyagot kínál a látogatóknak.

A kiállított asztrotájképek egyedi szemléletet képviselnek a fotográfián belül: egyesítik a földrajzi és a csillagászati témákat a fényképezőgép objektívjén keresztül. A szerző a természeti és az épített környezet változatosságát ötvözi az égitestek látványával. A tárlaton külön szerepet kap az idő múlásának érzékeltetése, a teljes égbolt ábrázolása halszemoptika szemszögéből és az ember megjelenése a tájak és a csillagos ég viszonylatában.
A címben szereplő „Konstelláció” egyrészt a csillagképek latin eredetű kifejezésére, másrészt az ég és a föld együttes megjelenésére utal.
A veszprémi illetőségű asztrofotós a nemzetközileg elismert „The World At Night”, a világ éjszakai arcát bemutató szervezet magyar tagjaként dolgozik, képeivel gyakran találkozhatun ismeretterjesztő médiumokban, a NASA és a National Geographic oldalain. Munkájában mindennapi kapcsolatban van a csillagos ég jelenségeivel; fotóiban nyomon követhetjük az égi eseményeket a tájképi jellegzetességekkel egyetemben.

Ladányi Tamás Konstellációk
Ladányi Tamás Konstellációk