Várgaléria
A Dubniczay-palota / Várgalériájában megnyílt kiállítás Korinek Gergely második önálló tárlata. Korinek festészete - sok kortársához hasonlóan - a könnyen és végtelen mennyiségben elérhető forrásokat használ: a fotókat.

Korinek festészete sok kortársához hasonlóan a könnyen és végtelen mennyiségben elérhető forrásokat használ: a fotókat. Internetről, magazinokból, plakátokról. Innen a kiállítás címe is: STOCK. Mintakészletében meghatározó szerepe van annak, hogy húsz évet töltött a marketing, brand design területén, profi grafikusként. Nem csupán fogyasztója, de előállítója is a felhasznált matériáknak.

A stockfotó a képeknek egy típusa: kereskedelmi forgalomban kapható professzionális minőségű klisék minden elképzelhető témában és kompozícióban. Ismertetőjegyei a személytelenség, variábilitás, profizmus, sablonosság. Korinek élvezettel használja az efféle kompozíciókon előforduló suta emberi együttléteket, amint a profin beállított alakok között láthatóan semmi kapcsolat nincs. A hirdetéseken a tárgyak helyett lehet másik tárgy is, a személyek lecserélhetőek másik modellel is, méretük, pozíciójuk az érzékelt fizikai valóságtól független, a színek pedig kötetlenek, szerepük szerint a brand elemei, különbözni kell a versenytársaktól. A hirdetéseken, a TV stúdiók dekorjain feltűnő absztrakt vizuális világ jelenik meg a festményein, rajzain: az esetlen relációk, az emberi élet legkülső felülete, ahol a coolság a mérték.

A Művészetek Háza Veszprém rendezvényei és kiállításai védettségi igazolvánnyal látogathatóak.
Megértésüket köszönjük.

Korinek Gergely Stock