Az ingyenesen látogatható, az alkalmanként változatos tematikát kínáló délutánok programjában többek között zöld témákat bemutató beszélgetések, kreatív alkotó foglalkozások, receptbörze, vetőmagcsere-akció, valamint tárlatvezetések is szerepelnek.
Szeptember 3-án a zsálya lesz asztalunk vendége.
Enyhén gyantás, kissé kesernyés ízével a zsálya a mediterrán fogások kedvelt összetevője, amely már az ókori rómaiak idejében is nagy népszerűségnek örvendett. A friss zsályát sokoldalúan felhasználhatjuk konyhai és gyógyászati célokra egyaránt.
2025.09.10. Rozmaring / Romantikus rozmaring
Ahol rozmaring nő, ott szeretet lakozik – tartja a réges-régi népi bölcsesség.
A rozmaring nem csupán fűszer: ősi jelképe az emlékezésnek és a hűségnek. Illata és jelenléte összeköti a múlt hagyományait a jelen pillanataival, emlékeztetve arra, honnan jövünk és hová tartunk. A mentát és a zsályát követően az árvacsalánfélék nagycsaládjának egy újabb tagjával - a rozmaringgal - ismerkedünk meg szeptember 10-én, szerdán a BotanicArt_Oázis program keretében. Ez a nálunk már régóta honos és kedvelt fűszernövény is mediterrán vidékről származik, ezért itáliai ízeket idézünk meg általa. Rozmaringos, burgonyás focacciát kóstolunk, rozmaringos sült paradicsommal…Természetesen beszélgetünk gyógyhatásáról, legendájáról, felhasználási lehetőségeiről…
2025.09.17. Mángold és spenót / Mángold: a spenót, a spárga, és a répa fúziója
2025.09.24. Pertezselyem és koriander