Az ingyenesen látogatható, az alkalmanként változatos tematikát kínáló délutánok programjában többek között zöld témákat bemutató beszélgetések, kreatív alkotó foglalkozások, receptbörze, vetőmagcsere-akció, valamint tárlatvezetések is szerepelnek.
Szeptember 3-án a zsálya lesz asztalunk vendége.
Enyhén gyantás, kissé kesernyés ízével a zsálya a mediterrán fogások kedvelt összetevője, amely már az ókori rómaiak idejében is nagy népszerűségnek örvendett. A friss zsályát sokoldalúan felhasználhatjuk konyhai és gyógyászati célokra egyaránt.
További események és témák:
2025.09.10. Chili / Chili csalamádé - „texikói” ételek, chilis csoki
2025.09.17. Mángold és spenót / Mángold: a spenót, a spárga, és a répa fúziója
2025.09.24. Gombák / Az erdőn, mezőn gyűjtött gombát minden esetben meg kell mutatni gombaszakértőnek, így elkerülhető a gyakran súlyos kimenetelű gombamérgezés!