Dubniczay-palota / Olvasólámpa sorozatunkban közvetlenül magának az irodalmi műnek jut a főszerep. Ez már magában is kuriózum, minthogy a lehető legkevesebb dialógus, beszélgetés jellemzi a programokat. A meghívott szerző a közönséggel abban az értelemben kerül kapcsolatba, hogy művét, műveit, művének egyes részleteit maga a szerző olvassa fel. Az irodalmi rendezvényen ekként közvetlenül maga a mű hathat!

Moderátor: Kilián László szerkesztő

Vörös István (Budapest, 1964. szeptember 20. –) József Attila-díjas költő, prózaíró, kritikus, irodalomtörténész, esszéista, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nyugati Szláv Nyelvek Tanszékének vezetője, a kreatív írás program oktatója. A József Attila Kör, a PEN Club, a Művészeti Alap és Szépírók Társaságának tagja. Rendszeres drámaírója a Baltazár Színház előadásainak.

Legutóbbi kötetei: Thomas Mann kabátja (Bp., 2017); Elégia lakói, 2000–2011; (Bp., 2018); Séta közben. Tanulmányok Mándy Iván életművéről (Bp., 2018); A szabadság első éjszakája (Bp., 2019)

„Az a kérdés, hogy a tehetséges emberek jobbá teszik-e a világot. Attól függ, miben tehetségesek. Én tehetségnek csak a pozitív tehetségeket nevezem. Van tehetséges színész, de nincs tehetséges gyilkos, van tehetséges zongoraművész, de nincs tehetséges bombázópilóta. Értsék ezt úgy, ahogy mondtam."
Vörös István

A Művészetek Háza Veszprém rendezvényei és kiállításai védettségi igazolvánnyal látogathatóak.
Megértésüket köszönjük.

Vörös István
Nemzeti Kulturális Alap