Szabadtéri festészeti akció / koncertek / szalonbeszélgetés / irodalmi piknik várja az érdeklődőket a Tűztorony udvarban és a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben.

A Művészetek Háza Veszprém HangSzín / zene-kép-alkotás – Veszprém gyermekközösségeinek művészeti kreativitásfejlesztésére címmel 15 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében.

PROGRAM:
15 óra
A programsorozatot megnyitja Brányi Mária, Veszprém város alpolgármestere, a „Veszprém az Élhető Város” Helyi Akciócsoport elnök asszonya.
A programsorozatot bemutatja Kilián László igazgató és Demel Eszter karnagy, zenepedagógus

Nyitónap programjai: szabadtéri festészet / koncertek / szalonbeszélgetések /irodalmi piknik
15 óra
Szabadtéri festészeti akció meghívott képzőművészekkel

15.30 óra
Tücsök Zenekar hangszerbemutatója, koncertje, vezényel: Csaba Ágnes

16.30 óra
Szalonbeszélgetések: Hartmann Domonkos csellista és Naszer Tamara csellista

17.30 óra
Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar koncertje, vezényel: Demel Eszter

18.00 óra
Irodalmi piknik /irodalmi szövegek a zenéről, a zenében
Közreműködők: Kilián László, Varga Richárd, Éltető Erzsébet
 

A program a „SZÉCHENYI 2020” Veszprém az Élhető VárosKulturális-művészeti kapacitások fejlesztése, közösségi kínálat bővítése TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01437 számú pályázat révén valósul meg. 

Pályázatunk célja:
Veszprém gyermekközösségeinek művészeti kreativitásfejlesztése, tehetséggondozás, innovatív, interaktív eszközökkel a családok bevonása az alkotói folyamatokba, a kultúrához való hozzáférés javítása hátrányos helyzetű társadalmi csoportok körében. A projektben megjelennek a több évtizedes művészeti örökségek, de jelen vannak a kortárs alkotások, a tehetséggondozás legkorszerűbb, innovatív eszközei is. A projekt úgy épít a város művészeti hagyományaira, hogy kreatív eszközeivel a mai Veszprém fiataljainak tudásába, szokásrendszerébe építi, kiteljesítve ezzel a tehetséggondozás, személyiségfejlesztés lehetőségeit.

infó: muveszetekhaza.hu

MŰVÉSZETI PIKNIK HangSzín / zene-kép-alkotás projektnyitó
MŰVÉSZETI PIKNIK HangSzín / zene-kép-alkotás projektnyitó