A Művészetek Háza Veszprém küldetése, hogy a kortárs művészet, a kortárs kultúra értékeit, újdonságait bemutassa, azokat megismertesse a közönséggel, az intézményt “használókkal”.
Intézményünk szakmai munkatársai az Erasmus+ pályázat támogatásával bepillantást nyerhetnek a madridi MediaLab-Prado évek óta tartó, több díjjal is elismert komplex művészeti munkájába.

Hosszú távú tervünk megvalósítani a Future Lab / Media Lab elnevezésű projektünket, amely egy olyan hely, mely nyitva áll a nagyközönség számára, ahol a tudás és a gyakorlat nagyon különböző formái találkozhatnak. Biztosítja a tudás és a mobilitás átviteli rendszerének folytonosságát. A Veszprémben és a környéken élő polgárok együttműködésén alapuló innovációt egy folyamatként gondoljuk el, mely a társadalmi problémák megoldását kutatja a technológiák (analóg, digitális, intermediális) és az innovatív módszertan segítségével, az érintett közösség bevonása révén.
A sikeres megvalósításhoz egy nagy tapasztalattal rendelkező madridi intézményt, a MediaLab-Pradót látogatja meg a Művészetek Háza Veszprém 4 munkatársa 2021 augusztusában. A hosszú évek óta sikeresen működő rendkívül komplex intézmény felépítésének, művészeti programjainak, a kommunikáció és az oktatási módszerek vizsgálata nagyban elősegíti a veszprémi projekt megvalósulását. A projekt eredményeképpen új közösségek, más kultúrákra nyitottabb társadalom jöhet létre helyi szinten, mely fogékony a kortárs művészetre és az elengedhetetlen digitális kompetenciák elsajátítására is szert tehet.

MediaLab-Prado